luni, 7 februarie 2011

Nancy Kress - Luna probabilistică


Nancy Kress - Luna probabilistică

(2000, 592pg, ro)

Omenirea a colonizat numeropase sisteme solare, folosind tehnologia straveche a portilor stelare, lasata mostenire de o rasa deosebit de avansata, de mult disparuta. Dar specia umana se afla in razboi intergalactic cu niste extraterestrii misteriosi si o pandeste pericolul de a fi invinsa.

In contextul acestei situatii extrem de instabile este descoperita o noua planeta, locuita de o rasa umanoida pasnica, aflata la nicelul preindustrial de civilizatie si cu o particularitate stranie: realitatea este mereu aceeasi pentru toti. O echipa de savanti este trimisa sa studieze aceasta rasa, fara a sti ca misiunea sa constituie o acoperire pentru operatiunea militara ce vizeaza un presupus satelit natural al planetei – dar care nu este luna, ci un artefact incredibil de vechi, aparat de o tehnologie extrem de avansata.

In explorarea planetei, oamenii de stiinta se confrunta cu humanoizii care incearca sa stabileasca daca intrusii pamanteni trebuie ucisi sau nu. In scurt timp, misteriosii extraterestrii sosesc in in sistemul solar, aducand cu ei razboiul, si situatia devine de-a dreptul exploziva.

Niciun comentariu: